Tape & tapeprodukten

De prijzen staan inclusief btw vermeld

Tape snijder

Bestel

Kunststof apparaatje voor het verwijderen van sporttapeverbanden.

Sporttape

Bestel
Rol breedte: 2,5cm of 3,75cm

Scan-tape is een witte sport-tape van hoge kwaliteit, gemaakt van niet-elastisch materiaal met een sterke zink-oxyde kleeflaag. Scan- tape is perfect ter voorkoming en behandeling van spier- ligament- en gewrichtsblessures.

 • Hecht betrouwbaar op de huid en andere materialen
 • Bestaat voor 100% uit katoenweefsel
 • Voorzien van een zinkoxide-kautschuk kleefmassa
 • Het weefsel is goed geïmpregneerd en daarmee waterafstotend

 

Underwrap per rol

03031
Bestel

Rol breedte 7cm

Flinterdunne onderlaag voor normale tape. Uitermate geschikt voor mensen met een erg gevoelige huid of mensen met een tape-allergie.

Cure tape / kinesiotape 500x5cm

Bestel

Verkrijgbaar per rol, per 6 rollen of per 18 rollen

 

 

Curetape (kinesiotape), zelfklevende en waterbestendige tape gemaakt van latexvrij materiaal; voor een stabiliserend effect op gewrichten en stimuleren spierfuncties en lymfedrainage.

De elastische, klevende tape is gemaakt van latexvrij materiaal. Het hechtmiddel wordt onder invloed van de lichaamswarmte geactiveerd. De tape dient 30 minuten voor de aanvang van de activiteit aangebracht te worden en is waterbestendig. Bij het verwijderen van de tape blijven geen resten van de kleeflaag achter. De elasticiteit van de tape bedraagt 140% en is in de lengte en breedte rekbaar. Kan 3-4 dagen in blijven zitten zonder dat er een huidirritatie ontstaat. De tape beperkt de natuurlijke bewegingsvrijheid niet.

Kenmerken:

 • elastisch
 • latexvrij
 • hechtmiddel wordt onder invloed van lichaamswarmte geactiveerd
 • 30 minuten voor aanvang activiteit aanbrengen
 • laat geen resten achter bij verwijderen
 • elasticiteit 140%
 • lengte- en breedte rek
 • 3 tot 4 dagen blijven zitten
 • beperkt de natuurlijke bewegingsvrijheid niet
 • waterbestendig
 • kleur: Rood, Geel, Oranje, Roze, Blauw, Beige, Zwart, en Groen

Hoofdfuncties:
geeft steun aan spieren, vermindert oedeem, activeert endogeen, analgetisch systeem (activeert de pijnbestrijding van binnenuit), corrigeert gewrichten en weefsel.

Boek: Medical Taping Concept

Bestel

Het Medical Taping Concept begint de laatste jaren duidelijk zijn plaats te krijgen binnen het therapeutisch handelen in Europa.

Tot nu toe ontbrak het echter aan overzichtelijke naslagwerken. In dit eerste Nederlandse tape handboek voor (para)medici, sportverzorgers en bewegingswetenschappers, is Josya Sijmonsma er in geslaagd een overzicht te geven van de verschillende technieken die deel uit maken van het Medical Taping Concept. 
 
Na een heldere uitleg over de theoretische achtergronden en praktische uitvoeringen van de tape methodieken, volgt in het laatste hoofdstuk een uitgebreide en gevarieerde lijst van mogelijke toepassingen bij aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. In dit laatste hoofdstuk wordt tevens duidelijk hoe de diverse technieken met elkaar gecombineerd kunnen worden. De logische opbouw maakt het tot een uitermate praktische en inspirerende handleiding voor de behandelaar in de dagelijkse praktijk.  
Josya Sijmonsma heeft samen met een aantal "tapers" van het eerste uur een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Medical Taping Concept als zeer effectieve behandelwijze voor diverse fysieke klachten. Inhoudsopgave van het boek is als volgt: 
 
Hoofdstuk 1:   Inleiding M.T.C.
Hoofdstuk 2:   Spiertechnieken
Hoofdstuk 3:   Ligament technieken
Hoofdstuk 4:   Specifieke behandelingstechnieken
Hoofdstuk 5:   Lymf Taping
Hoofdstuk 6:   M.T.C. Segmentaal
Hoofdstuk 7:   Cross Taping
Hoofdstuk 8:   Toepassingen van het M.T.C
 
Het Medical Taping Concept Manual biedt naast de theorie achter de taping, een uitgebreid overzicht van toepassingen. Rijkelijk geïllustreerd met foto's, die met heldere tekst worden begeleid. Hiermee lijkt het alsof iedere leek de tape aan kan brengen, maar kennis over aanhechtingspunten van spieren, verloop etc. blijft voorwaarde.

Het boek voert "concept" in de titel omdat de methode nog nieuw is en regelmatig met nieuwe uitbreidingen wordt verrijkt. De methode is nog niet uitputtend wetenschappelijk onderbouwd, maar de statistieken spreken voor zich (een succespercentage van 80%, het herstelproces gaat twee- tot driemaal zo snel en het behandelgemiddelde ligt op 4). Er lijkt zich iets nieuws aan te dienen met revolutionaire resultaten. Waarvan akte!
 
Medical Taping Concept Manual
 
ISBN 90-9018931-9