Littmann Geautoriseerd Dealer

Stethoscopen


 


Laat je stethoscoop graveren


Personaliseer je stethoscoop door deze te laten graveren. Hierdoor wordt de kans op verlies of diefstal meteen verkleind.

Tevens is een gegraveerde stethoscoop een mooi kado om te geven aan bijvoorbeeld een collega, vriend / vriendin of afgestudeerde! Indien de stethoscoop op voorraad is en deze op werkdag voor 16.00u wordt besteld zal deze nog dezelfde dag worden verzonden.


Al vele jaren verkopen wij met succes stethoscopen van het merk Littmann. Een aantal jaar geleden hebben wij het assortiment stethoscopen uitgebreid met ons betaalbare eigen merk VosMed.
Littmann is een naam die over de hele wereld bekend is voor ongeëvenaarde kwaliteit. Als de vertrouwde leider in auscultatietechnologie biedt het Littmann stethoscoopmerk u de verzekering van superieure akoestische weergave, innoverende ontwerpen en uitzonderlijke prestaties. Van het merk Littmann kunnen wij de volgende stethoscoopmodellen (uit voorraad) leveren:

•Littmann Classic III S.E. Stethoscoop, 
•Littmann Classic II Pediatric / Infant Stethoscoop, 
•Littmann Master Classic II Stethoscoop, 
•Littmann Cardiology IV Dual Stethoscoop, 
•Littmann Master Cardiology Stethoscoop, 
•Littmann CORE Stethoscoop,

Van ons eigen merk stethoscoop zijn de volgende modellen leverbaar:
•VosMed Nurse stethoscoop (enkelzijdige stethoscoop 
•VosMed Dualhead stethoscoop (dubbelzijdige stethoscoop) 
•VosMed Dubbelslangs stethoscoop 

Voor alle stethoscopen is er speciale opberghoes beschikbaar. Deze speciale opberghoes beschermt de stethoscoop en deze heeft tevens speciale opbergvakjes voor losse onderdeeltjes van de stethoscoop zoals een reserve membraan of oordopjes. De gehele etui is van binnen gevoerd en biedt hierdoor een goede bescherming aan uw stethoscoop.


Stel de headset van uw Littmann stethoscoop juist af

Voordat u de oordopjes in uw oren doet, zorg ervoor dat ze van u af wijzen. (Figuur A) Dit verzekert dat de oorbuizen op een lijn liggen met uw gehoorgang voor meer comfort en een maximale geluidsoverdracht. Houd de headset voor u vast met in elke hand een oorbuis, trek de headset open en plaats de oordopjes in uw oren. (Figuur B)

Als het niet lekker zit, of wanneer de akoestische prestaties niet naar wens zijn, pas de spanning van de headset aan. Alle Littmann stethoscopen hebben instelbare headsets. Knijp de oordopjes voorzichtig samen om de spanning van de headset te vergroten, trek ze uit elkaar voor minder spanning.

Het juist dragen van de headset, (oordopjes wijzen naar achter, bijvoorbeeld, zoals in Figuur C) kan resulteren in een zwak akoestische afdichting en in sommige gevallen zelfs een volledige blokkering van het geluid.

Schakel eenvoudig tussen het luisteren naar hoge en lage frequenties.

Instelbare membraantechnologie is een 3M uitvinding die helpt om auscultatie van een patiënt gemakkelijker en effectiever kan maken. Het laat u verschillende soorten geluiden horen, simpelweg door de druk die u uitoefent op het borststuk van uw 3M™ Littmann®-Stethoscoop aan te passen.

Nagenoeg alle Littmann stethoscopen hebben minstens één instelbaar membraan. (De uitzonderingen: elektronisch, pediatrische- en babymodellen.) De instelbare technologie verwijdert nagenoeg de noodzaak om het borststuk te verwijderen, om te draaien of te herpositioneren om verschillende geluiden te horen.

Terwijl andere stethoscoopmerken moeten worden losgeschroefd en membranen en kelken moeten worden vervangen, zijn Littmann stethoscopen ingesteld op gemak en eenvoud.

Om laagfrequente tonen te horen, leg het borststuk zachtjes op de patiënt neer. In deze positie komt het membraan los van de huid, waardoor het laagfrequente geluiden kan resoneren.

Om hoogfrequente tonen te horen, voer lichte druk uit op het borststuk. Door druk uit te oefenen op het borststuk, wordt de bewegingsvrijheid van het membraan beperkt. Dit blokkeert (of dempt) laagfrequente geluiden waardoor u hoogfrequente geluiden kunt horen.

Algemene reinigingsadviezen

  • Wanneer uw stethoscoop gedesinfecteerd moet worden, neem deze af met een 70 % isopropylalcoholoplossing.
  • Dompel uw stethoscoop nooit onder in welke vloeistof dan ook, laat het ook geen sterilisatieproces ondergaan.
  • Houd uw stethoscoop uit de buurt van extreme hitte, kou, oplosmiddelen of oliën.
  • Instelbare membranen kunnen van het borststuk verwijderd worden en de oppervlakken kunnen schoongemaakt worden met alcohol of water en zeep. Droog alle onderdelen zorgvuldig voordat deze opnieuw worden samengevoegd.
  • Oordopjes kunnen van de oorbuizen verwijderd worden voor een zorgvuldige reiniging. Voor de veiligheid moeten de oordopjes stevig op de geribbelde uiteindes van de oorbuizen worden vastgeklikt.