Onderdelen (Littmann) stethoscoop

De prijzen staan inclusief btw vermeld
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uw 3M™ Littmann® Stethoscoop geeft u jarenlang het juiste resultaat, zeker wanneer u onderstaande zorg- en onderhoudstips in acht neemt.

 

Algemeen onderhoud

Uw Littmann stethoscoop is ontwikkeld om jarenlang een vertrouwd resultaat te geven. Door uw stethoscoop regelmatig schoon te maken bent u verzekerd van een optimale akoestische werking.

 

 

Optimaliseer de akoestische werking

Wanneer uw de akoestische werking van uw stethoscoop is verslechterd of afwezig is, probeert u dan het volgende:

 

Zit de oorbeugel correct: Littmann stethoscopen zijn voorzien van een oorbeugel die zodanig is vormgegeven dat deze anatomisch correct gedragen wordt, namelijk in het verlengde van de gehoorgang. Alvorens de oordopjes in uw oor te plaatsen, verdient het aanbeveling de oorbeugel zodanig voor u te houden dat de oordopjes naar voren wijzen (Figuur A). Op deze wijze dienen ze ook in uw oren geplaatst te worden (Figuur B). Niet alle oren zijn hetzelfde. Indien de oordopjes niet prettig of juist zitten, buig dan de oorbeugel uit elkaar door beide delen van de beugel vast te pakken. Op deze manier past u de veerkracht aan naar uw eigen voorkeur. Plaatst men de oorbeugel verkeerd, dan verliest u geluid en in sommige gevallen blokkeert alle geluid (Figuur C).

Juiste maat oordopjes: Het is belangrijk dat u de juiste maat gebruikt. In het bijzonder bij de Soft Sealing oordopjes. Wanneer u namelijk in dat geval te grote oordopjes gebruikt, kan de akoestiek door de druk in het oor minder worden. Dit kan overigens ook voorkomen bij te kleine oordopjes.

Obstructie: Indien de stethoscoop gewoonlijk in een jaszak wordt gedragen of niet regelmatig gereinigd wordt, is het mogelijk dat pluisjes of andere ongerechtigheden (in het borststuk, de slang, de oorbeugel of in de oordopjes) het geluid beïnvloeden of vervormen. Regelmatig onderhoud kan dit voorkomen.

Volledige afsluiting van systeem: Het basisprincipe van een stethoscoop berust op een luchtdichte afsluiting van het systeem. U verliest (veel) kwaliteit indien er onderdelen van het borststuk ontbreken of wanneer de slang los of beschadigd is.

Stand van het borststuk: Wanneer u een dubbelzijdige stethoscoop gebruikt, dient u zelf de kelk of de mebraan te openen door het borststuk te draaien. Controleer of de juiste zijde geopend danwel gesloten is.