FRIO Insuline Koeltassen

FRIO Insuline tassen bieden een effectieve, goedkope oplossing aan voor het probleem om insuline op een veilige temperatuur te houden, zonder het gebruik van een koelkast of koelelementen!

Insuline gebruikers en mensen afhankelijk van andere medicatie welke koel gehouden moeten worden, zijn tot nu toe gelimiteerd geweest in hun vrijheid om te reizen. Insuline mag nooit boven de 30°C uitkomen. Er is nu echter een revolutionaire tas ontwikkeld die insuline veilig houdt voor minstens 45 uur - zelfs bij een buitentemperatuur van 38°C.

Het principe is simpel. De tas wordt geaktiveerd door onderdompeling in water. De kristallen die zich in de wand van de tas bevinden zwellen op tot een gel. Uw gekoelde insuline wordt nu in de tas gedaan en door een langzaam verdampingsproces wordt de lage temperatuur voor lange tijd vastgehouden en blijft uw insuline veilig onder de 30°C.

Alhoewel water gebruikt wordt om de tas te aktiveren, voelt deze toch droog aan na het afdeppen met een handdoek. Een vrij meegeleverde Cambrelle™ buitentas beschermt de inhoud van uw tas of koffer extra tegen vocht.

De FRIO Tas is getest in Groot Britannie door de British Medical Devices Unit en wordt aanbevolen door de British Diabetic Association. De kristallen voldoen geheel aan de Britse Veiligheids voorschriften.

De FRIO Tas wordt nu in vele landen ter wereld verkocht, de introduktie vond in Nederland plaats in Maart 1998. Het geeft insuline-afhankelijke mensen nieuwe vrijheid om te reizen. Het is niet alleen in warme landen dat uw insuline in gevaar is van hoge temperaturen, ook in uw auto kan deze vaak gevaarlijk hoog oplopen. Ons advies: gebruik uw FRIO niet alleen op vakantie, maar regelmatig. Let op: de kleur van het product kan afwijken van de afbeelding.


Let op: de FRIO insuline koeltassen zijn niet geschikt voor alle medicatie. De koeltassen kunnen niet ingesteld worden op een bepaalde temperatuur maar houden de medicatie koel door middel van kristallen. De kristallen houden de medicatie koel tot ongeveer 8°C onder de omgevingstemperatuur.  


Heeft u ook gedacht aan een SOS Talisman?

FRIO Individuele tas

Bestel

De Individuele Tas is ontwikkeld voor het dragen van een enkele insuline- of adrenaline pen.

Afmeting: 50mm x 180mm

FRIO Kleine tas

Bestel

De Kleine Tas is geschikt voor meerdere navullingen of flesjes, GEEN pen!

Afmeting: 130mm x 150mm.

FRIO Dubbel tas

Bestel

De Dubbel Tas, iets breder dan de Individuele Tas, is geschikt voor 2 pennen of 1 pen en 2 patronen.

Afmeting: 60mm x 180mm.

FRIO Glaucoma tas

Bestel

De Midden Tas is ontwikkeld op verzoek van de Internationale Glaucoma Associatie. Ook voor insuline navullingen en flesjes, maar GEEN pen!

Afmeting: 140mm x 120mm.

FRIO Grote tas

Bestel

Het meest verkochte model is de Grote Tas. Capacitiet 4-5 pennen OF een door u te kiezen combinatie van 1-2 pennen met navullingen.

Afmeting: 130mm x 190mm.

FRIO Expeditie Model

Bestel

Het Expeditie Model is gewild voor de langere reis of gewoon wanneer u meer moet meenemen. Dit model heeft de dubbele capaciteit van de grote tas: u kunt in het Expeditie model 8-9 pennen plaatsen OF een aantal pennen en navullingen met hetzelfde volume.

Afmeting: 155mm x 200mm

FRIO Pomp etui

Bestel

Het pomp etui is gemaakt op verzoek van en getest door een groep Internationale bergbeklimmers met diabetes. Ook om uw pomp koel te houden tijdens uw aktiviteiten. Met nylon binnenvoering. Dit model wordt ook aanbevolen door Roche NL voor het koelhouden van bloedstollings-strippen. Deze moeten wel in hun plastic verpakking bewaard worden, want ze zijn vochtgevoelig.

Afmeting: 70mm x 110mm.

FRIO Jumbo etui

Bestel

Bijzonder grote FRIO koeltas voor speciale situaties.

Hierin passen zo'n 20 pennen of bijvoorbeeld 10 pennen en 20 navullingen.

Afmeting: 220 x 290mm