Sneltesten / Zelftesten Corona

Zelftesten / Sneltesten en het coronavirus

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen om te testen of u corona heeft. Dit is bijvoorbeeld handig als u naar school of werk moet. U kunt verschillende zelftesten voor corona bij ons kopen.

Een zelftest is een antigeentest die u volledig zelf uitvoert met een wattenstaafje in de neus, een speekseltest of met een druppeltje bloed. U neemt dus zelf een sample af en analyseert dit direct zelf. Over het algemeen heeft u de uitslag van de sneltest al binnen 15 minuten.
Is de uitslag van de zelftest positief? Dan heeft u waarschijnlijk corona. Laat de uitslag bevestigen door een test door de GGD en neem de juiste maatregelen.

Bestel

Beschikbaar: op voorraad

Coronasneltest voor thuis! Eenvoudige monsterafname door middel van een neusuitstrijkje uit het voorste deel van de neus, thuis en zonder tussenkomst van een zorgprofessional.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een ontheffing verleend
voor de Acon Biotech Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test als zelftest. Hierdoor wordt het voor mensen in Nederland mogelijk om bij zichzelf een sneltest af te nemen, thuis en zonder tussenkomst van een zorgprofessional.

De Corona sneltest van Acon Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test is een laterale flow chromatografische immunoassay voor de kwalitatieve detectie van het nucleocapside-eiwitantigeen van SARS-CoV-2 in neusuitstrijkjes. De CE-gemarkeerde test is bedoeld om te helpen bij de diagnose van personen die worden verdacht van een actieve COVID-19-infectie binnen de eerste 7 dagen na het begin van de symptomen. Het gebruik is heel gemakkelijk, omdat het monster wordt genomen via een wattenstaafje uit het onderste (voorste) neusgat.

  • Per stuk verpakt met Nederlandse handleiding
  • Resultaten in 15 minuten
  • Kort wattenstaafje
  • Zeer nauwkeurige test, met 97,5% gevoeligheid en 99,5% specificiteit.
  • CE gekeurd en ISO gecertificeerd

Elke Acon Flow Flex covid-19 testkit bevat:

  • 1 x afzonderlijk verpakte testcassette
  • 1 x individueel verpakt wattenstaafje
  • 1 x individueel verpakte voorgevulde buis
  • Nederlandse & Engelse Gebruiksaanwijzing

 

Na afname van de test dient de gebruiker de instructies van de Rijksoverheid te volgen (klik hier)