Sneltesten / Zelftesten Corona

Zelftesten / Sneltesten en het coronavirus

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen om te testen of u corona heeft. Dit is bijvoorbeeld handig als u naar school of werk moet. U kunt verschillende zelftesten voor corona bij ons kopen.

Een zelftest is een antigeentest die u volledig zelf uitvoert met een wattenstaafje in de neus, een speekseltest of met een druppeltje bloed. U neemt dus zelf een sample af en analyseert dit direct zelf. Over het algemeen heeft u de uitslag van de sneltest al binnen 15 minuten.
Is de uitslag van de zelftest positief? Dan heeft u waarschijnlijk corona. Laat de uitslag bevestigen door een test door de GGD en neem de juiste maatregelen.

Bestel

Beschikbaar: op voorraad

Coronasneltest voor thuis! Eenvoudige monsterafname door middel van een neusuitstrijkje uit het voorste deel van de neus, thuis en zonder tussenkomst van een zorgprofessional.
De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal van Roche is een betrouwbare sneltest voor de kwalitatieve detectie van een specifiek SARS-CoV-2-antigeen in menselijke neusuitstrijkjes.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een ontheffing verleend aan Roche Diagnostics Nederland voor het gebruik van de SARS-CoV-2  Rapid Antigen Test Nasal als zelftest. Hierdoor wordt het voor mensen in Nederland mogelijk om bij zichzelf een sneltest af te nemen, thuis en zonder tussenkomst van een zorgprofessional.


Het resultaat is na 15 minuten beschikbaar.
De sneltest helpt u om direct te zien of u besmettelijk of niet-besmettelijk bent met het Corona virus. U heeft u het resultaat onmiddellijk, als u positief test kunt u meteen maatregelen nemen die helpen anderen te beschermen.

Een ondiep neusuitstrijkje is voldoende. Voor deze test is alleen een neusswab uit het voorste deel van de neus nodig. Dit betekent dat de monstername veel minder ingrijpend is. Een diepe afname in het neus-keelholtegebied is niet langer nodig en alles verloopt aangenamer, zachter en gemakkelijker voor u.


Door de hoge betrouwbaarheid van de test kunt u uw infectiestatus met hoge nauwkeurigheid bepalen. Mutaties uit bijvoorbeeld Engeland en Zuid-Afrika of een mRNA-vaccin hebben geen invloed op de betrouwbaarheid van de test.

Specificiteit: 98.6%;
Sensitiviteit: 90,6% ((Ct ≤ 30);
Verpakt per 25 stuks
Bewaartemperatuur: 2-30 °C (houdbaarheid: 14 maanden vanaf de fabricage datum)

Neem bij een positief testresultaat óf bij twijfel contact op met een zorgprofessional.