Menu
EUR

Wandelstokken en toebehoren

Een wandelstok is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om stabiliteit en ondersteuning te bieden tijdens het lopen. Het wordt vaak gebruikt door mensen die extra evenwicht nodig hebben, zoals ouderen of mensen met blessures. Hier zijn enkele belangrijke aspecten en informatie over wandelstokken:

Types wandelstokken:

Materiaal:

Wandelstokken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, aluminium, koolstofvezel en plastic. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals duurzaamheid, gewicht en esthetiek.

Hoogte aanpassen:

Het is belangrijk om de hoogte van de wandelstok correct aan te passen aan de gebruiker. Een goede richtlijn is dat de handgreep zich op polshoogte bevindt wanneer de arm ontspannen langs het lichaam hangt.

Gebruikstechniek:

Bij het gebruik van een wandelstok is het belangrijk om het gewicht gelijkmatig over de stok te verdelen en de stok in de hand aan de tegenovergestelde kant van het zwakke been te houden. Bijvoorbeeld, als het linkerbeen zwak is, houdt u de stok in de rechterhand.

Onderhoud:

Het is raadzaam om de rubberen dop aan de onderkant regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen om een goede grip en stabiliteit te behouden. Zorg er ook voor dat andere onderdelen, zoals de handgreep en schroeven, goed vastzitten.

Veiligheid:

Wandelstokken zijn bedoeld om de stabiliteit te vergroten, maar ze moeten correct worden gebruikt om letsel te voorkomen. Het is altijd een goed idee om instructies van een arts of fysiotherapeut te krijgen over het juiste gebruik van een wandelstok, vooral als u herstellende bent van een blessure.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!