Menu
EUR

Elastische kousen & Reiskousen

Steunkousen, ook wel bekend als reiskousen, compressiekousen of elastische kousen, spelen een essentiële rol in het bevorderen van zowel comfort als gezondheid, vooral tijdens lange reizen. Deze speciale kousen zijn ontworpen om druk uit te oefenen op de

Steunkousen

Steunkousen werken preventief tegen spataderen en oedeem. Steunkousen verlichten klachten zoals zware benen en vermoeide benen en een pijnlijk gevoel in de benen. Deze kousen worden dan ook zeer aanbevolen voor personen die veel staand werk verrichten, zoals bijvoorbeeld in de verpleging. Ook tijdens lange rijzen in o.a. vliegtuig, auto of trein werken deze kousen zeer doeltreffend. Via onze website kunt u diverse steunkousen aanschaffen.

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen zijn er in drie drukklassen, te weten drukklasse 2,3 en 4. Afhankelijk van de indicatie en de mate van problematiek wordt hier door de bandagist een keuze in gemaakt. Tevens maakt de bandagist een keuze in rondbrei (zonder naad) of vlakbrei (met naad). Het doel van therapeutische elastische kousen is het ‘versterken’ van de vaten. Daarmee bedoelt men het versnellen van de bloedstroom, het verlagen van de veneuze druk, het normaliseren van de vaatwand en het verbeteren van de stofwisseling in het weefsel.

Comfort en Gezondheid Onderweg

Steunkousen, ook wel bekend als reiskousen, compressiekousen of elastische kousen, spelen een essentiële rol in het bevorderen van zowel comfort als gezondheid, vooral tijdens lange reizen. Deze speciale kousen zijn ontworpen om druk uit te oefenen op de benen en helpen bij het bevorderen van de bloedcirculatie. Ze zijn niet alleen populair onder reizigers, maar ook onder mensen die langdurig staan of zitten, en zij die te maken hebben met bepaalde medische aandoeningen.

Voordelen van Steunkousen:

  1. Verbeterde Bloedcirculatie: Steunkousen oefenen een gelijkmatige druk uit op de benen, waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. Dit is vooral gunstig tijdens lange vluchten, autoritten of treinreizen, waar verminderde mobiliteit de bloedstroom kan belemmeren.

  2. Voorkoming van Zwelling: Langdurig zitten of staan kan leiden tot zwelling van de benen en enkels. Steunkousen verminderen deze zwelling door de druk op de bloedvaten te reguleren, waardoor het ongemak wordt verminderd.

  3. Verlichting van Vermoeide Benen: Mensen die langdurig op hun benen moeten staan, zoals bij beroepen in de gezondheidszorg of detailhandel, ervaren vaak vermoeide benen. Steunkousen kunnen verlichting bieden door de spieren te ondersteunen en de impact van langdurig staan te verminderen.

  4. Preventie van Bloedstolsels: Tijdens lange reizen bestaat het risico op bloedstolsels, vooral bij personen met een verhoogd risico. Steunkousen verminderen dit risico door de bloedstroom te bevorderen en stagnatie te voorkomen.

  5. Verschillende Drukgraden: Steunkousen zijn verkrijgbaar in verschillende drukgraden, afhankelijk van de individuele behoeften. Mensen met specifieke medische aandoeningen kunnen hun arts raadplegen om het juiste compressieniveau te bepalen.

Tips voor Gebruik:

  1. Draag steunkousen vanaf het begin van de reis of periode van langdurig staan.
  2. Kies het juiste compressieniveau op basis van advies van een arts.
  3. Zorg ervoor dat de steunkousen goed passen om het gewenste effect te bereiken.
  4. Beweeg regelmatig, zelfs tijdens het dragen van steunkousen, om de bloedcirculatie verder te bevorderen.

In conclusie kunnen steunkousen een waardevolle aanvulling zijn op de dagelijkse routine, vooral voor mensen die regelmatig reizen of langdurig staan. Het dragen van deze kousen draagt bij aan het behoud van gezonde en comfortabele benen, wat van groot belang is voor het welzijn op zowel korte als lange termijn.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!