Menu
EUR

Afdekdoeken

7 Producten
Toon:
MediWare Mediware Afdekdoeken zonder gat. 45x75cm
MediWare
Mediware Afdekdoeken zonder gat. 45x75cm
Per stuk of per doos van 50 stuks.
Incl.
€0,95
Excl. €0,79
MediWare Mediware Afdekdoeken met gat Ø 5 cm. 45x75cm
MediWare
Mediware Afdekdoeken met gat Ø 5 cm. 45x75cm
Gatdoek - Per stuk of per doos van 50 stuks.
Incl.
€1,20
Excl. €0,99
MediWare Mediware Afdekdoeken zonder gat. 75x90cm
MediWare
Mediware Afdekdoeken zonder gat. 75x90cm
Gatdoek - Per stuk of per doos van 30 stuks.
Incl.
€1,75
Excl. €1,45
MediWare Mediware Afdekdoeken met gat. Ø 5 cm 75x90cm
MediWare
Mediware Afdekdoeken met gat. Ø 5 cm 75x90cm
Gatdoek - Per stuk of per doos van 30 stuks.
Incl.
€2,25
Excl. €1,86
Hartmann Foliodrape® Protect afdekdoek zonder gat. 90x150cm
Hartmann
Foliodrape® Protect afdekdoek zonder gat. 90x150cm
Verkrijgbaar per stuk of per doos van 20 stuks.
Incl.
€2,95
Excl. €2,44
Instrumententafel afdekhoezen - 80x140cm - 50st.
Instrumententafel afdekhoezen - 80x140cm - 50st.
Verpakking 50 stuks.
Incl.
€172,50
Excl. €142,56
Toon 1 - 7 van 7
Afdekdoeken

Steriele afdekdoeken, ook wel steriele doeken of operatiedoeken genoemd, zijn speciaal ontworpen om een steriele omgeving te creëren tijdens chirurgische ingrepen of andere medische procedures. Deze doeken worden gebruikt om het operatiegebied af te dekken en te beschermen tegen bacteriën, virussen en andere micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken.

Hier zijn enkele kenmerken en details over steriele afdekdoeken:

1. **Sterilisatie:** Steriele doeken worden voorafgaand aan gebruik zorgvuldig gesteriliseerd om ervoor te zorgen dat ze volledig vrij zijn van micro-organismen. Dit kan worden bereikt door middel van stoomsterilisatie, ethyleenoxidegas of andere sterilisatiemethoden.

2. **Materiaal:** De doeken zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn voor medisch gebruik, zoals katoen, polypropyleen of een combinatie van verschillende materialen. Ze zijn ontworpen om scheurvast en absorberend te zijn.

3. **Afmetingen:** Steriele afdekdoeken variëren in grootte en vorm, afhankelijk van het specifieke gebruik. Ze kunnen vierkant of rechthoekig zijn en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen om aan de behoeften van diverse chirurgische procedures te voldoen.

4. **Dubbele verpakking:** Om de steriele status te behouden, worden de afdekdoeken vaak dubbel verpakt. De buitenverpakking dient als bescherming tegen verontreinigingen van buitenaf, terwijl de binnenverpakking de steriele doeken bevat.

5. **Gebruik in de operatiekamer:** Tijdens een operatie worden steriele afdekdoeken zorgvuldig uitgevouwen en geplaatst over het operatiegebied. Ze helpen het gebied af te schermen en te voorkomen dat microben van buitenaf het chirurgische veld binnendringen.

6. **Eenmalig gebruik:** Om de kans op kruisbesmetting te minimaliseren, worden steriele afdekdoeken meestal slechts eenmaal gebruikt en na gebruik weggegooid.

Steriele afdekdoeken zijn van vitaal belang in de medische wereld om de kans op infecties tijdens chirurgische procedures te verminderen en een veilige omgeving voor zowel patiënten als medisch personeel te waarborgen. Ze maken deel uit van een breder scala aan steriele medische benodigdheden die worden gebruikt in operatiekamers en andere steriele omgevingen in de gezondheidszorg.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!