Menu
EUR

Douche

Douchehulpmiddelen en badhulpmiddelen zijn essentiële accessoires die het baden en douchen veiliger en gemakkelijker kunnen maken, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit, ouderen of mensen met een handicap. Deze hulpmiddelen zijn speciaal ontworpen om de zelfstandigheid te vergroten en het risico op vallen of uitglijden in de badkamer te verminderen. Van douchestoelen tot badhandgrepen, er zijn verschillende opties beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen.

Een van de meest voorkomende douchehulpmiddelen is de douchestoel. Deze stoelen zijn ontworpen om in de douche te worden geplaatst en bieden een comfortabele zitplaats voor mensen die niet langdurig kunnen staan tijdens het douchen. Douchestoelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals inklapbare stoelen, wandgemonteerde stoelen en stoelen met armleuningen voor extra ondersteuning.

Naast douchestoelen zijn er ook badzitjes beschikbaar. Deze kunnen in het bad worden geplaatst en bieden een vergelijkbare functie als douchestoelen, maar dan voor mensen die liever in bad zitten. Badzitjes hebben vaak antislipmateriaal en verstelbare poten om een veilige en stabiele zitplaats te garanderen.

Badhandgrepen zijn een andere veelgebruikte badhulpmiddelen. Ze worden aan de muur bevestigd en bieden ondersteuning bij het in- en uitstappen van het bad of bij het opstaan vanuit een zittende positie. Badhandgrepen zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal en hebben een geribbelde of textuurafwerking voor een betere grip.

Andere handige hulpmiddelen zijn onder meer antislipmatten voor in de douche of het bad, doucheplanken om toiletartikelen binnen handbereik te houden en verlengde douchekoppen met een flexibele slang voor meer bereik en controle.

Het gebruik van deze douche- en badhulpmiddelen biedt niet alleen fysieke voordelen, maar ook gemoedsrust. Ze helpen om de badkameromgeving veiliger te maken, waardoor het risico op ongevallen en verwondingen wordt verminderd. Bovendien kunnen ze mensen in staat stellen om zelfstandig te blijven en hun eigen persoonlijke hygiëne te behouden, zelfs als ze moeite hebben met bewegen.

Het is belangrijk om bij het kiezen van douche- en badhulpmiddelen rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen, zoals van een ergotherapeut of fysiotherapeut, om de meest geschikte hulpmiddelen te selecteren en te leren hoe ze correct gebruikt moeten worden.

Al met al bieden douchehulpmiddelen en badhulpmiddelen een waardevolle ondersteuning voor mensen die hun onafhankelijkheid willen behouden en veilig willen blijven tijdens het baden.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!