Menu
EUR

Bandages, braces en schoen-inlays (ook sport)

Braces:
Een brace is een orthopedisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om ondersteuning, stabiliteit en bescherming te bieden aan gewrichten en spieren. Braces kunnen worden gebruikt bij letsels, aandoeningen of herstelprocessen om de belasting op het gewricht te verminderen en bewegingen te beperken. 

1.Enkelbrace: Deze biedt ondersteuning aan het enkelgewricht, vooral bij verstuikingen of zwakte in het enkelgebied.

2.Kniebrace: Kniebraces worden vaak gebruikt bij knieblessures, zoals meniscus- of kruisbandletsels, om stabiliteit te bieden en het genezingsproces te ondersteunen.

3.Polsbrace: Polsbraces helpen bij het stabiliseren van het polsgewricht en worden vaak gebruikt bij carpaal tunnelsyndroom, verstuikingen of tendinitis.

4.Rugbrace: Deze biedt ondersteuning aan de wervelkolom en wordt gebruikt bij rugklachten, zoals hernia's of scoliose.

5.Schouderbrace: Schouderbraces worden vaak ingezet bij schouderblessures, zoals een schouderluxatie, om de schouder in een bepaalde positie te houden en genezing te bevorderen.

6.Elleboogbrace: Elleboogbraces bieden ondersteuning aan het ellebooggewricht en worden vaak gebruikt bij aandoeningen zoals tenniselleboog of golfelleboog.

Bandages:
Een bandage is een elastisch verband dat wordt gebruikt om druk uit te oefenen, zwelling te verminderen, ondersteuning te bieden en verstuikingen te behandelen. Hier zijn enkele soorten bandages:

1.Compressiebandage: Deze bandage oefent druk uit op het gewonde gebied om zwelling te verminderen en bloedstroom te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt bij verstuikingen, spierblessures en om veneuze problemen zoals spataderen te behandelen.

2.Drukverband: Dit wordt gebruikt om bloedingen te stoppen, meestal bij wonden of letsels. Het oefent druk uit op de wond om het bloeden te stelpen.

3.Verband voor steun en immobilisatie: Deze bandages bieden enige ondersteuning aan gewrichten zonder ze volledig te immobiliseren. Ze worden vaak gebruikt tijdens het herstelproces na blessures.

Zowel braces als bandages kunnen nuttig zijn in verschillende situaties.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!