Menu
EUR

Buik, Liesbreuk en Bekken Banden & Suspensoirs

Een breukband, ook wel een hernia-ondersteuningsband genoemd, is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om steun te bieden aan een hernia. Een hernia ontstaat wanneer een orgaan of weefsel door een zwakke plek in de omliggende spieren of bindweefsel du

4 Producten
Toon:
Ortel Liesbreukband
Ortel Liesbreukband
Liesbreukband voor links, rechts of dubbelzijdig gebruik
Incl.
€98,50
Excl. €90,37
Dale Dale Buikband - buikbreukband - abdominal binder
Dale
Dale Buikband - buikbreukband - abdominal binder
De abdominale binder / buikband ondersteunt de buikspieren, stimuleert de mobili...
Incl.
€49,50
Excl. €45,41
Noba Suspensoir/ Jockstrap - diverse maten
Noba
Suspensoir/ Jockstrap - diverse maten
De Noba suspensoir is ontworpen om het scrotum te ondersteunen. Deze suspensory ...
Incl.
€18,95
Excl. €17,39
Thuasne Bekkenband Ortel P
Thuasne
Bekkenband Ortel P
Verstevigde bekkenband, dankzij elastisch weefsel. Aanpasbare ondersteuning, dan...
Incl.
€52,50
Excl. €48,17
Toon 1 - 4 van 4
Buik, Liesbreuk en Bekken Banden & Suspensoirs

Een breukband, ook wel een hernia-ondersteuningsband genoemd, is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om steun te bieden aan een hernia. Een hernia ontstaat wanneer een orgaan of weefsel door een zwakke plek in de omliggende spieren of bindweefsel duwt. Dit kan leiden tot pijn, ongemak en beperkingen in de dagelijkse activiteiten.

Een breukband is ontworpen om druk uit te oefenen op het getroffen gebied en de uitstulping van het orgaan of weefsel te verminderen. Het helpt om de hernia op zijn plaats te houden en voorkomt dat deze verder uitsteekt. Hierdoor kan de persoon met een hernia vaak weer normaal functioneren zonder al te veel ongemak.

Er zijn verschillende soorten breukbanden, afhankelijk van het type hernia en de locatie ervan. Enkele veelvoorkomende soorten hernia's zijn:

1.Liesbreuk: (Inguinale hernia) Deze hernia komt voor in het liesgebied en is een van de meest voorkomende soorten. Een inguinale hernia (liesbreuk) kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen.

2.Navelbreuk: (umbilical hernia) Deze hernia treedt op rond de navelstreek. Het kan vooral voorkomen bij baby's en volwassenen met overgewicht.

3.Incisionele hernia: Dit type hernia treedt op op de plaats van een eerdere chirurgische incisie. Het kan optreden als gevolg van verzwakte weefsels in het operatiegebied.

Het gebruik van een breukband moet altijd worden begeleid door medisch advies. Het is essentieel om met een arts te overleggen voordat u een breukband gaat gebruiken, omdat het verkeerde gebruik ervan de situatie kan verergeren. Een arts zal de ernst van de hernia beoordelen en de meest geschikte behandelingsbenadering aanbevelen, of dat nu een breukband is of een andere vorm van behandeling.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!