Bestel

Nederlandstalig prostaat voelmodel voor het trainen van een rectaal toucher. Het oefenmodel is voorzien van 4 verschillende stadia:

  • Normale prostaat
  • Vergrote prostaat
  • Gelokaliseerd prostaatcarcinoom
  • Uitgebreid prostaatcarcinoom

Incl. een Nederlandstalige instructie en uitleg.

Uit voorraad leverbaar.

Bestel

Deze Prostate Examination Trainer wordt gebruikt in medische simulatie en klinische training voor de demonstratie van digitale rectale onderzoeken (DRE). Het oefenmodel heeft 4 verschillende prostaten om professionele palpatiemethoden (zijpositie of voorover gebogen) en diagnostische vaardigheden van rectale onderzoeken te trainen.

De volgende stadia zijn inbegrepen:
Normale prostaat
Geavanceerd prostaatcarcinoom
Prostaatcarcinoom in een vroeg stadium
Goedaardige prostaathyperplasie (BPH)

Ter referentie en zelfcontrole omvat de trainer ook de overeenkomstige transrectale echografische afbeeldingen (transrectale echografie, TRUS) voor elke fase. Tijdens gebruik zijn de prostaat en de echografische afbeeldingen verborgen en kunnen deze niet door de stagiair worden gezien.

Levertijd +/- 2 a 3 weken

Bestel

Zelfonderzoek van de testikels is net zo belangrijk als zelfonderzoek van de borsten voor vroege detectie van tumoren.

Deze simulator biedt uitzonderlijk realisme en heeft een zachte, dunne buitenhuid met delicate onderliggende structuren en vier ingebedde, gesimuleerde tumoren. Ideaal voor het aanleren van goede palpatie-technieken. Om het levensechte gevoel van de huid te behouden moet er  van tijd tot tijd baby poeder (inbegrepen)worden aangebracht.

Levertijd +/- 2 a 3 weken

Bestel

Deze prostaat-onderzoekssimulator bestaat uit een mannelijk onderlichaam en 4 verschillende, verwisselbare prostaatklieren die kunnen worden ingebracht. Het model biedt een realistische oefening in de diagnose van prostaatkanker door middel van rectaal onderzoek.

De 4 prostaatklieren vertegenwoordigen de volgende kenmerken:

  • Goedaardige, enigszins vergrote, maar verder normale prostaat.
  • Beginstadium van een carcinoom, een discrete, harde knobbel is voelbaar.
  • De verspreiding van het carcinoom is aangetoond, de kleine knobbel is in omvang toegenomen en is een externe harde massa op het oppervlak van de prostaatklier geworden.
  • Volledig vervangen door een carcinoom, de hele prostaatklier voelt hard en onregelmatig aan.

Prostaat-onderzoekssimulator wordt geleverd met glijmiddel, speciaal schoonmaakmiddel en een transportkoffer.

Levertijd +/- 2 a 3 weken