Menu
EUR

Nu 30% korting op alle Terumo Agani Veiligheidsnaalden (actie loopt t/m 31-03-2024)

 

Wilt u ook het het risico op een injectienaald-prikverwonding minimaliseren ?
Maak dan gebruik van een veiligheidsnaald....

Wij bieden u de veiligheidsnaalden van BD Eclips en Terumo Agani

Veiligheidsnaalden / Safety Needles zijn een belangrijk medisch hulpmiddel

De naalden zijn ontworpen om de veiligheid van zorgverleners te vergroten bij het uitvoeren van injecties of bloedafname. Ze zijn speciaal ontworpen om het risico op prikaccidenten en de overdracht van infectieziekten te verminderen.

Kenmerk van de veiligheidsnaald

Het belangrijkste kenmerk van veiligheidsnaalden is het beschermingsmechanisme dat geactiveerd kan worden na gebruik. Dit mechanisme kan variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de veiligheidsnaald, maar het heeft over het algemeen tot doel om de scherpe naaldpunt af te schermen en te voorkomen dat zorgverleners per ongeluk worden geprikt.

Er zijn verschillende soorten veiligheidsnaalden beschikbaar, waaronder naalden voor intramusculaire injecties, subcutane injecties en bloedafname. Elk type veiligheidsnaald kan zijn eigen unieke beschermingsmechanisme hebben, zoals het intrekken van de naald in een beschermende huls, het afdekken van de naald met een beschermkap of het vergrendelen van de naald na gebruik.

Het gebruik van veiligheidsnaalden biedt verschillende voordelen. Ten eerste vermindert het de kans op prikaccidenten, waardoor zorgverleners worden beschermd tegen blootstelling aan potentieel gevaarlijke stoffen, zoals bloed overgedragen pathogenen. Ten tweede dragen veiligheidsnaalden bij aan het creëren van een veiligere werkomgeving en het verminderen van de angst en stress die gepaard kunnen gaan met het werken met scherpe naalden. Bovendien kunnen veiligheidsnaalden bijdragen aan de naleving van veiligheidsprotocollen en -richtlijnen in de gezondheidszorg.

Het gebruik van veiligheidsnaalden is wijdverbreid in veel zorginstellingen en wordt sterk aangemoedigd om de veiligheid van zorgverleners te waarborgen. Het is belangrijk dat zorgverleners zich bewust zijn van de beschikbaarheid en het juiste gebruik van veiligheidsnaalden om de risico's op prikaccidenten en infectieoverdracht te minimaliseren.

Het continue streven naar verbetering van de veiligheid en het verminderen van prikaccidenten heeft geleid tot de ontwikkeling en implementatie van veiligheidsnaalden, die een belangrijke rol spelen in het beschermen van de gezondheid en het welzijn van zorgverleners in de gezondheidszorg.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!