Lichtgewicht rolstoel - Excel G-Lightweight

Bestel
  • Beschrijving

De Excel G-Lightweight is een aluminium lichtgewicht rolstoel, standaard voorzien van hoogte instelbare duwhandvatten.

Deze rolstoel is door het eenvoudige vouwframe en de quick-release assen handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. Vanuit de basis wordt deze transportrolstoel zeer uitgebreid geleverd, inclusief standaard anti-tip wielen, design voetsteunen met een instelbare onderbeenlengte, hoekverstelling van de voetplaten en wegklapbare en afneembare armsteunen.

  • De stoel is standaard voorzien van anti-tip wielen. Deze wielen verhogen de veiligheid en beschermen de rolstoelgebruiker en de rolstoel in situaties waarbij men uit balans raakt en dreigt achterover te kiepen. Tevens kunnen de anti-tip wielen op een zodanige hoogte worden ingesteld, dat deze niet belemmerend zijn bij bijvoorbeeld het opgaan van een trottoir.
  • Optimaal comfort kan worden bereikt dankzij de naspanbare rugleuning: vijf verstelbare banden in de rugleuning kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld om op elke gewenste positie van de rug meer of juist minder steun te geven.
  • De zit- en rugbekleding zijn extra gepolsterd, wat zorgt voor meer comfort. De bekleding is vlamvertragend. De zitbekleding schroeven zijn zorgvuldig afgedekt. De rugbekleding geeft extra zijdelingse steun en door de verticale stiksels vouwt deze gemakkelijk in. Door de rugmat flipover, die voorzien is van klittenband, worden de spanbanden netjes weggewerkt. Ook de rugbuizen zijn voorzien van een comfortabele polstering.
  • De spaakwielen zijn voorzien van reflectoren, om als rolstoelgebruiker in het donker veilig aan het verkeer deel te nemen. Deze speciale reflectoren zijn uitermate goed geschikt om de zichtbaarheid in het verkeer te vergroten.
  • De stoel is voorzien van in hoogte verstelbare duwhandvatten. Deze hebben een hoogtebereik van 92 cm tot 102 cm, wat ideaal is voor lange mensen. De hoogte kan door middel van een hevelknop eenvoudig worden ingesteld.
Totale hoogte: 95 cm (hoogte duwhandvatten, verstelbaar)
Totale breedte: Zitbreedte + 22 cm
Totale lengte: 103 cm (incl. voetsteunen)
Totaal gewicht: 16 kg
Gebruikersgewicht: Max. 125
Zitbreedte: 45cm