EMT-6 combinatieapparaat (TENS/EMS) Pijn behandeling en Spierstimulatie

352420
4043641350307
Bestel
 • Beschrijving
EMT-6 combinatieapparaat (TENS/EMS) Pijn behandeling en Spierstimulatie

Apparaat voor effectieve pijn- en spierbehandeling
Programma's voor TENS (6 vooraf ingesteld, 2 vrij te kiezen)
Programma's EMS (5 vooraf ingesteld, 2 vrij te kiezen)
Geïntegreerd applicatiegeheugen (sla tot 30 behandelingsrecords op)
Tweekanaals apparaat, bifasisch-asymmetrische blokstroom, DC-nulleider
Het kan worden voorgeschreven door de arts (terugbetaling door zorgverzekering)
Sollicitatie

Bij gewrichts- en spierpijn (myalgie, ischias) Rug, nek en hoofdpijn, fantoompijn
Bij stoornissen in de bloedsomloop. Voor lymfedrainage. Voor incontinentie en menstruatiekrampen
Voor spierrevalidatie en -opbouw.


Verpakkingsinhoud

 • 1x Promed EMT-6 Tens en EMS combinatieapparaat
 • 4x batterijen
 • 2x contactkabel
 • 4x zelfklevende textielelektroden (40x40 mm)
 • 1x gebruiksaanwijzing
 • 1x praktische opbergkoffer

Technische specificaties

 • Apparaattype: gecombineerd apparaat voor TENS & EMS
 • Kanaal: 2-kanaals, geïsoleerd tussen kanalen
 • Bedrijfsmodi: continu, burst, modulatie
 • Uitgangsstroom: 0-100mA (bij 1.000 ohm belasting), 100 stappen, 1 mA/stap
 • Pulsfrequentie: 2Hz - 125Hz (instelbaar)
 • Pulsbreedte: 50 µs - 330 µs (instelbaar)
 • Therapieduur: 1-60 minuten en continu
 • Golfvorm: Bi-phase blokgolf
 • Voeding: 6.0V, 4 x AAA batterijen
 • Batterijen: type LR41; 1.2V
 • Afmetingen apparaat: 118 mm x 62 mm x 25 mm (LxBxH) zonder riemclip
 • Gewicht: 115 g (125 g met batterijen)
De Promed EMT-6 is bestemd voor de behandeling van chronische en acute pijn, mobiliteitsstoornissen en voor revalidatie, onderhoud, ontwikkeling en training van spieren en spiergroepen.

TENS - TRANSCUTANE ELEKTRISCHE ZENUWSTIMULATIE

TENS is een niet-invasieve en medicijnvrije methode om pijn te behandelen. De TENS unit stuurt aangename, elektrische impulsen door de huid die de zenuw (of zenuwen) in het behandelgebied prikkelen. In de meeste gevallen zal deze stimulatie uw pijnsensatie aanzienlijk verminderen of elimineren door de oorspronkelijke pijnboodschap naar de hersenen te maskeren.

EMS - ELEKTRONISCHE SPIERSTIMULATIE

Spiercontracties worden geactiveerd via elektroden die op het lichaam zijn geplaatst. Door de spieren achter elkaar samen te trekken en te ontspannen, worden de spieren versterkt en tegelijkertijd sneller geïntegreerd in een algehele bewegingsreeks. Zowel de spieractiviteit als de arteriële doorbloeding worden zo ondersteund en bevorderd.

Promed EMT-6 is ideaal voor het voorkomen of vertragen van inactiviteitsatrofie van gewonde lichaamsdelen, b.v. B. tijdens of na langdurige immobilisatie van een lichaamsdeel door gipsverband, spalken of trekverband. Een ander toepassingsgebied van de Promed EMT-6 is de behandeling van de meest uiteenlopende mobiliteitsstoornissen, bijvoorbeeld in de heup-, enkel- en ellebooggewrichten. De coördinatie van verstoorde bewegingen kan worden verbeterd door de stimulator op de overeenkomstige lichaamsdelen te gebruiken. Het werkt op zowel zenuw- als spierweefsel. Door de spieren te ontspannen kan pijn worden verlicht of, indien nodig, worden geëlimineerd. het is mogelijk om de door de natuur zelf geconstrueerde controlemechanismen elektrisch te activeren en zo pijnverlichting zonder bijwerkingen te bereiken. Bovendien kan de stimulatiestroom lichaamseigen endorfines vrijmaken, die als pijnstillers in het lichaam werken.

Zowel de TENS als de EMS methode kan gebruikt worden om de spieren te activeren en zo spieren op te bouwen.

Toepassingsvoorbeelden

Cervicaal wervelkolomsyndroom/myalgie (nekpijn)
zijn onder andere een uiting van slijtage in het gebied van de halswervelkolom, een verminderde doorbloeding of psychologische componenten zoals stress. Dit kan worden verholpen door de cervicale zone van de bovenste trapeziusspier en de spierstrengen die op de wervelkolom liggen te ontspannen.

ischias
Er worden zeer goede resultaten geboekt bij de behandeling van lage rug- en rugpijn. Elke tweede patiënt heeft dergelijke symptomen al ervaren. De elektroden kunnen op de rug of op de onderste ledematen worden geplaatst.

schouder pijn
Eenzijdig lasten dragen of eenzijdige overbelasting, infectiebronnen en mentale stress zijn slechts enkele van de mogelijke oorzaken van deze ziektebeelden. De behandeling is zinvol met twee of vier elektroden.

heupgewricht pijn
De behandelingsdoelen zijn grotendeels hetzelfde voor reumatoïde artritis, artrose en voor posttraumatische symptomen of kunstgewrichten (alleen na overleg met de arts): pijnverlichting, demping van ontstekingsprocessen, vermindering van de tonus van gespannen spieren.

Artrose, artritis (kniegewrichtspijn)
Oorzaken van kniegewrichtspijn kunnen b.v. B. mechanische stress, zwaarlijvigheid, stofwisselingsstoornissen of de normale verouderingsprocessen in het kraakbeenweefsel. De pijnlocatie moet zich in het midden van de twee of vier elektroden bevinden. Het is zinvol om de positie van de elektrode na meerdere behandelingen te wijzigen.

enkel pijn
In het algemeen, b.v. B. bij ontwrichtingen of verstuikingen, die meestal gepaard gaan met een blauwe plek, kan een TENS-toepassing worden uitgevoerd bij zowel acute als chronische aandoeningen. Het moet alleen zorgvuldig worden onderzocht om er zeker van te zijn dat het gewricht niet beschadigd is.

thoracaal syndroom
Thoracaal syndroom is meestal geen ernstige ziekte, maar eerder pijnlijke spierspanning die wordt verergerd door een slechte houding of een slechte houding, zittend werk en depressie.

elleboog pijn
Eenzijdige belasting en overmatig gebruik van de elleboog (zoals bij het golfen of tennissen) leidt tot elleboogpijn. Dit is een ontsteking van de peesaanhechting aan de strekspier. Naast het immobiliseren van de arm verlicht een TENS-applicatie snel de pijn.

migraine
Omdat de oorzaak van hoofdpijn heel individueel is, kunnen hier verschillende combinaties van punten worden geselecteerd. Als je een beetje geduld hebt, ontdek je al snel de optimale behandelpunten voor jezelf. Het hoofdgebied mag alleen worden behandeld na medisch overleg.

Cellulitis/weefselverstrakking
Het gaat niet om pijn, maar het laat zien hoe veelzijdig Elektrotherapie van Promed kan worden ingezet. Bij regelmatig gebruik in combinatie met een bewegings- en voedingsprogramma kun je zichtbaar succes boeken. Alle TENS/EMS pulsstroomvormen zijn hiervoor geschikt. Meerdere dagelijkse toepassingen worden aanbevolen.